ربّ العالمین انسانی را قرار داده است که در تمام شئونات نماینده و خلیفه حق است. این نماینده است که شایستگی امامت بر انسانها را دارد و جانشین خداوند روی زمین است. ملاک خوبی و بدی در تمام شئونات زندگی انسان چیست؟ طبق نظر اسلام ملاک حق است. ربّ العالمین انسانی را قرار داده است که در تمام شئونات نماینده و خلیفه حق است. این نماینده است که شایستگی امامت بر انسانها را دارد و جانشین خداوند روی زمین است. امام جداکننده حق و باطل است. بنابراین انسانی بهتر است که به امام نزدیکتر باشد و تمنای شبیه شدن به او را داشته باشد. تمنای خوبی ها مگر بدون شاخص می شود؟ تمنای یک وضعیت مگر بدون حرکت می شود؟ انسانی که تمنای ارزش های الهی را دارد و به سمت آن حرکت می کند، در واقع منتظر رسیدن به این ارزشهاست. بهعبارت دیگر منتظر رسیدن به امام است. حرکت جزء الزمات انتظار است. لذا منتظر ظهور بهترین اهل هر زمان است. از طرف دیگر بهترین اهل هر زمان نیز منتظر ظهور است.
حضرت سجاد (علیه السلام) فرمودند: «المُنتَظِرُونَ لِظُهُورِهِ أفضَلُ أهلِ کُلِّ زَمان؛ منتظرین ظهور بهترین مردم هر زمان اند».
صاحبخانه منتظر مهمان عزیز و بزرگ چگونه است؟خانه و اطراف آن را تمیز و تزئین میکند، تدارکات را متناسب با میل مهمان تهیه می کند و خودش را آماده می کند از طرفی اضطراب هم دارد. آماده است که هر لحظه مهمان برسد. ما هم باید برای امام زمان (علیه السلام) این طور باشیم. این انتظار سازنده است.
منتظر نمی تواند همه چیز را وابگذارد، دست هایش را بالا ببرد و بگوید جریان بگذرد تا حضرت خودش بیاید و کارها را درست کند. منتظر عافیت طلب و بیخیال نیست. از اینرو، انتظار قبل از آنکه از ادعاى انسان فهمیده شود، از رفتار و کردار او فهمیده مى شود. نمى توان هر کسى را که ادعاى دوستى و ولایت امام زمان (علیهالسلام) را دارد، در شمار منتظران او قلمداد کرد. «مشک آن است که خود ببوید نه آنکه عطار بگوید»