طرز تهیه کلوچه فومن و لاهیجان

 کلوچه محلی فومن

کلوچه محلی فومن یکی از هزاران نوع شیرینی دلچسب ایران زمین است که طعم خانگی آن به مراتب بهتر و لذت بخش تر از آماده آن است. این شیرینی طرفداران و علاقه مندان خاص خود را دارد و در کنار سایر جاذبه های شهرفومن نقش موثری در جذب گردشگران و مسافران دارد. در ادامه طرز تهیه این نوع کلوچه را به شما آموزش می دهیم.

کلوچه فومن,کلوچه فومن طرز تهیه,کلوچه فومنی,[categoriy]

 

مواد لازم :

۱ کیلو گرم آرد

۲۲۰ گرم روغن جامد ذوب شده

۲۰۰ میلی لیتر آب ولرم

۲۰۰ میلیلیتر ماست

۱۸۵ گرم شکر

۵ عدد تخم مرغ

۲/۱ قاشق چایخوری نمک

۱ قاشق سوپخوری مخمر

۸/۱ قاشق چایخوری وانیل

۱ قاشق ماست خوری بکینگ پودر

مواد داخل کلوچه :

۳ پیمانه گردو پودر شده

۱ عدد جوز هندی

۱ قاشق چایخوری دارچین

۴۰۰ گرم پودر شکر

 

 روش تهیه کلوچه:
ابتدا مخمر و ۱ قاشق غذا خوری شکر و آب را مخلوط کرده و به مدت ۱۰ دقیقه به آن استراحت می دهیم سپس در ظرفی روغن و ماست و ۴ عدد از تخم مرغها را همراه وانیل و شکر کاملا مخلوط کرده و مخمر عمل آمده را به مواد اضافه کرده وسپس بکینگ پودر را همراه نمک به آرد اضافه می کنیم و کم کم آن را به مواد اضافه می کنیم تا خمیر صاف و یکدستی بدست آید سپس خمیر را به مدت ۲ ساعت استراحت می دهیم . در ظرف دیگری تمام مواد میانی کلوچه را مخلوط کرده و از خمیر مقداری بر داشته وآن را در دست پهن کرده و از مواد درون آن قرار داده و اطراف خمیر را همانند بقچه می بندیم و آن را با وردنه پهن می کنیم (خیلی نازک) و روی آن را با مهر شکل دار می کنیم و در فر که کف آن ظرف آب – جوش قرار داده ایم به مدت ۳۰ دقیقه در دمای ۱۸۰ سانتی گراد قرار می دهیم (لازم به ذکر است روی کلوچه را با برس به زرده تخم مرغ زده شده و دانه های کنجد و یا خرفه آغشته کرده و در فر قرار می دهیم) .

امیدواریم با طبخ و صرف این کلوچه لذت کافی را برده و لحظات خوشی را در کنار خانواده سپری کنید.


طرز تهیه کلوچه کوکی لاهیجان


گردوی خرد شده ۳۵۰ گرم
تخم مرغ ۶ عدد
روغن مایع ۱۰۰ گرم
روغن جامد یا کره ۳۰۰ گرم
پودر قند ۴۵۰ گرم (حدود سه و سه چهارم پیمانه)
کشمش پلویی ۳۵۰ گرم
بیکینگ پودر ۱ قاشق چایخوری
وانیل یک هشتم قاشق چایخوری
پودر کاکائو ۲ قاشق سوپخوری
شیر ۲۵۰ میلی لیتر (حدود یک و یک چهارم پیمانه)
آرد قنادی ۸۵۰ گرم (حدود ۶ پیمانه)


اگه رفته باشین لاهیجان، بدون شک کوکی هاشو امتحان کردین. چی بهتر از اینکه به جای اینکه اینهمه راه تا لاهیجان برید، با کمترین زحمت لاهیجان و بیارین خونتون! پس با طرز تهیه کوکی با ما همراه باشین
مقدارهایی که تو مواد لازم گفتم خیلی خیلی زیاد میشه! مثلا من که نصفِ این مقدار رو درست میکنم نزدیک ۸ تا کوکی خیلی بزرگ میده بهم. شما هم میتونین اگه مقدار خیلی زیاد نمیخواین مواد رو بطور تقریبی نصف یا یک سوم کنین. برای راحتتر شدن اندازه گیری ها، برای عزیزایی که ترازوی آشپزخونه ندارن، مقدار تقریبی حجمیش رو هم نوشتم. یکی هم اینکه یه وقتایی مقدار های کره و روغن مایع رو باهم جابجا میکنم. اتفاق خاصی نمیفته

طرز تهیه:

اول فر رو روی ۱۶۰ درجه سانتی گراد روشن کنین، بیکینگ پودر و آرد رو مخلوط و الک کنین، روغن صاف جامد و پودر قند رو حدود ۷ دقیقه با همزن بزنید تا یکتواخت و لطیف و پفکی بشه.

,طرز تهیه , آموزش,روش تهیه,طرز تهیه انواع شیرینی خشک

روغن مایع رو به این مواد اضافه کنین و سه دقیقه با همزن بزنید، تخم مرغها رو یکی یکی اضافه کنین و هر کدوم رو ۱ دقیقه هم بزنین.
وانیل و شیر رو هم اضافه کرده و هم بزنید

,طرز تهیه , آموزش,روش تهیه,طرز تهیه انواع شیرینی خشک

مخلوط آرد و بیکینگ پودر رو کم کم با الک کردن اضافه کنید و آروم مخلوط کنید. توی مرحله آخر پودر کاکائو رو توی آرد بریزین و الک کنین توی مواد و مخلوط کنین (اگه کاکائو مرغوب باشه مقدار کمتری ازش لازم هست). حالا گروی خرد شده و کشمش رو هم بریزید و با لیسک مواد رو مخلوط کنید :)

,طرز تهیه , آموزش,روش تهیه,طرز تهیه انواع شیرینی خشک

کف سینی فر کاغذ روغنی بندازید و با هر وسیله ای که راحت هستید (خامه ریز بدون ماسوره، اسکوپ زن یا حتی قاشق!) کوکیها رو با فاصله بصورت مرتب روی کاغذ سینی فر بچینید. توجه کنید که کوکی ها از هم فاصله داشته باشن. چون هر چقدرم قبل پخت سفت باشه، بعد از داغ شدنِ مایه ی کوکی، یه مقدار شل میشه و به هم نزدیک میشن. بسته به ضخامتکوکیهاتون ۱۵ تا ۲۰ دقیقه توی فر بپزین. در آخر کار برای یکی دو دقیقه شعله بالای فر رو روشن کنین تا رنگ رویکوکیهاتون کمی قهوه ای تر و زیبا تر شه (فقط حتما بالا سرش باشین و حواستون باشه که بیش از حد برشته نشه و خدای نکرده نسوزه!) بعد از پخت هم کمی بذارین خنک شه و بعد نوش جان کنین :)

,طرز تهیه , آموزش,روش تهیه,طرز تهیه انواع شیرینی خشک

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.